Jak zrobić Sos czosnkowy do grilla

Składniki na sos czosnkowy do grilla:

  • sól
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 duży pęczek koperku
  • 250 gram jogurtu

sos czosnkowy do grilla Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Grillowany sos czosnkowy W misce wymieszaj jogurt z pęczka. Obierz i przeciśnij ząbki czosnku przed dodaniem ich do jogurtu. Umyj koperek, drobno pokrój go na desce do krojenia, dodaj trochę soli i dokładnie połącz wszystko w jedno. Spróbuj sosu po schłodzeniu przez około 60 minut, aby sprawdzić, czy potrzebuje więcej czosnku lub soli, aby uzyskać mocniejszy smak. Doskonałe do ziemniaków i grillowanych mięs.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *